Fredrikke

Tidsskriftet "Fredrikke" tar for seg lokalhistorie i Fredrikstad og omegn. Bladet kommer ut to ganger pr. år, og det foreligger 10 årganger. Det er mulig å tegne abonnement, det koster 120 kr. pr. år. Eventuell porto kommer i tillegg. Dersom man ikke er abonnent koster hvert hefte 75 kroner. Tegn abonnement

Oversikt over samtlige Fredrikke utgivelser 

"Det var et lenge ønske fra min side å få startet opp et tidskrift. Først og fremst ville jeg gjerne få trykt noe av alt det stoffet jeg hadde samlet over mange år. Dernest ønsket jeg at byen vår skulle ha et lokalhistorisk tidsskrift som kunne skape økt forståelse for byens historie og betydningen av å ta vare på viktige sider ved vår kulturarv. Jeg opplevde den hardhendte rivingen som et tegn på historieløshet og et ønske om å tilfredsstille -for enhver pris– overivrige utbyggere. Det ville til slutt kunne ende med at vi ble fremmede i vår egen by. Det toppet seg med planene om å ta deler av Lykkebergparken til rådhus! Tenk om man hadde satset på FMV-området, eller hva med Kølatomta! Der var grunnen for dårlig ble det påstått! Tallet på abonnenter har økt jevnt, og i dag er det ca. 300. Dette tallet gjør at Fredrikke nå går økonomisk i balanse. 

Responsen på Fredrikke har heldigvis vært positiv. Mange hyggelige tilbakemeldinger har det kommet gjennom årene, noe som har inspirert meg til åfortsette med skriveriene. Takk til alle dere som er med på å gjøre det mulig for meg å utgi Fredrikke."

Hilsen                                                                                                                                                              Svein Skahjem

 

 

 

webmaster christiane skahjem

 

 

 

 

 

Nyheter

Nytt Fredrikke »
Siste utgave av Fredrikke fortsetter med skolehistorie.

Prosjekter »
Skahjem arbeider for tiden med slektshistorie for Rolvsøy.

"Gjemt er ikke glemt" »
Kriminalnoveller skrevet av Randi Skahjem. 

Neste foredrag »
Tid og sted for neste foredrag.

Ny bok fra Kråkerøy »
Signe Tveterås (88) skriver om sin barndom og ungdom på Bjørnevågen på 1920/30 -tallet.

Boksalg »
Jeg har et hundretall bøker med lokalhistorie fra Østfold. Disse bøkene er til salgs, kontakt meg dersom det er noe du er på jakt etter.

MITT forlag - med innsats til tusen

Tidsskrift