Tilbake til røttene

Gjennom førti år  har  jeg arbeidet med min slekt på far-  og  morsiden. I tillegg til slekten til min kone. Min morfars slekt kommer fra Aurland  i Sogn. Slekten  satt på  gårdene Skahjem, Vikesland, Ytre Lie, Vangen, Otternes, Terum, Underdal  m.fl.

Min mormors slekt  har  tilknytning til gårder og  husmannsplasser  i  Eidsberg og Rakkestad. I Eidsberg er det husmannsplasser  knyttet til Presteskauen, og gårdene Hage Rånås, Glomsrud, Lislerud, m.fl. I Rakkestad  er det Gapestad  Krosby og Østby i Os anneks. Mormors  far  kom fra Steneby i  Dalsland.

Min kones slekt  har  røtter til Onsøy, Råde, Hvaler, Rakkestad og Skiptvet. Gårdene  i Onsøy er først og fremst Gaustad. I Rakkestad  er det gården Brøntorp. I Skiptvet  er det Bogen.

I mitt slektshistoriske arbeid  har jeg samlet et omfattende   materiale  knyttet til disse  bygdene  og  gårder/plasser. Jeg har  også et  bredt utvalg av  bygdebøker, slektsbøker og  hefter  knyttet til disse stedene.

Senere vil jeg legge  inn en del av disse  opplysningene  på min hjemmeside.

 

 webmaster christiane skahjem

 

  

 

 

 

Nyheter

Nytt Fredrikke »
Siste utgave av Fredrikke fortsetter med skolehistorie.

Prosjekter »
Skahjem arbeider for tiden med slektshistorie for Rolvsøy.

"Gjemt er ikke glemt" »
Kriminalnoveller skrevet av Randi Skahjem.

Neste foredrag »
Tid og sted for neste foredrag

Ny bok fra Kråkerøy »
Signe Tveterås (88) skriver om sin barndom og ungdom på Bjørnevågen på 1920/30 -tallet.

Boksalg »
Jeg har et hundretall bøker med lokalhistorie fra Østfold. Disse bøkene er til salgs, kontakt meg dersom det er noe du er på jakt etter.

 

MITT forlag - med innsats til tusen

 

Slektsforskning